Azért gyűltünk ma, ezen a sejtelmes őszi napon össze, hogy tanúi legyünk a sütőtök, a karácsonyi fűszerek, egy kis nádcukor és a kávé házasságának. Akinek ellenvetése van szóljon, vagy hallgasson örökre!
Készítsd el otthon a Starbucks híres sütőtök latte-ját!
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 gramm sült sütőtök vagy 1 doboz babapüré (nem vicc! nagyon finom)
- 2 kiskanál fahéj
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- fél teáskanál őrölt szegfűbors
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál vanília aroma
- tejszínhab
A szirup elkészítése:
- Minden hozzávalót tegyél egy lábosba, majd alaposan keverd össze őket.
- Közepes hőfokon kezd el melegíteni a szirupot, majd hagyd annyira felmelegedni, hogy apró buborékok jelenjenek meg a tetején. Fontos azonban, hogy csak főzzük és ne forraljuk!
- Majd vedd lejjebb a lángot és gyakori kevergetés mellett főzd további 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik.
- Végezetül öntd egy tároló üvegbe és hagyjuk kihűlni. Hidegen az állaga is sokkal sűrűbb lesz, igazi sziruppá válik.
Pro tipp 1 adagra:
Felmelegített tejben keverd el az instant vagy már lefőzött kávét, adj hozzá 1 teáskanál szirupot és ízlés szerint nádcukrot, majd egy turmixba/blenderbe mixeld össze, végül öntsd ki kedvenc Tumblebee tumbleredbe.
Egy kis tejszínhab a tetejére, igény szerint fahéjszórás és kész a házi pumpkin spice latte élmény.
Mindenképp küldj képet ha kipróbáltad! 🙂
Oszd meg a barátaiddal is a receptet.