A hűvös őszi estéken az egyik legjobb elfoglaltság, amikor bekuckózol egy puha takaró alá és valami finom, melengető italt kortyolgatsz. Nemrég elhatároztam, hogy az egyik ilyen őszi estén megpróbálom házilag elkészíteni a híres chai latte-t, ami szuperül sikerült, ezért most veletek is megosztom a receptet!
Mi is az a chai latte?
A Masala chai egy indiai ital, amely ínycsiklandó fűszeres ízével meghódította az egész világot. A “chai” szócska hindiül teát jelent, azonban a chai latte-t akár espresso-val is elkészítheted, hogy igazán felpörgessen. Mára számos változat létezik belőle, ilyen például az igazi őszi pumpkin spice latte, amelynek a receptjét megtaláljátok itt.
Hozzávalók 1 személyre
- 2,5 dl víz
- 1 ek cukor
- 4 db kardamom
- 1 db 2 cm-es gyömbér
- 1,2 dl tej
- 1 ek szálas fekete tea vagy 1 teafilter
- 1 kk fahéj
- 1 csipet őrölt édeskömény
Elkészítés
Amikor elhatároztam, hogy kipróbálom a házi chai latte-t, azt hittem, hogy egy igazán bonyolult recepttel találom szembe magam, viszont nagy meglepetésemre nagyon egyszerű és gyors az elkészítése.
- A vizet öntsd egy edénybe a fűszerekkel együtt, majd forrald fel.
- Add hozzá a teát és várd meg, amíg feloldódik.
- Ezután öntsd hozzá a tejet, majd ismét forrald fel.
- Végül öntsd ki a chai latte-e a kedvenc Tumblebee poharadba vagy bögrédbe és már ihatod is!
- Hogyha kávéval szeretnéd inni, főzz le egy adag espresso-t és öntsd a fűszeres italhoz.
Van saját chai latte recepted? Készítsd el a kedvenc Tumblebee tumbleredbe, oszd meg a receptet és jelöld meg a @tumblebeeshop-ot Instagramon vagy Facebook-on!