A forró nyári napokon a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás kiemelten fontos. Azt mondják, a víz a legjobb szomjoltó. Következzen három víz alapú, egyszerű, mégis különleges italrecept, ami nemcsak hidratál, hanem fel is frissít.
Cold brew kávé
Egy napsütéses nyári reggelen nincs is jobb, mint egy finom, hűsítő kávéval indítani a napot. A Cold brew igazi újdonság, ami nemcsak elkészítései módjában, hanem ízviláglában is különbözik a hagyományos jegeskávétól. A fő különbség abba rejlik, hogy a forró víz helyett hideg folyadékot kell használni. Ez azért is szuper, mert az elkészítéséhez nincs szükség még kávéfőzőse sem, így tökéletes választás például nyaralás során is.
A durvára darált kávét hideg vízben összekeverjük, majd egy napra a hűtőbe tesszük, végül pedig leszűrjük. A kész koncentrátumot felönthetjük vízzel vagy tejjel is. Sok jégkockával fogyasztjuk.
Italhoz passzoló tumbler: hőtartó kávéspohár
Jégkása
A jégkása igazi nyári klasszikus, amelynek ízét és színét – ha otthon készítjük – saját kedvünk és ízlésünk szerint variálhatjuk. Az elkészítés során használhatunk szörpöt vagy gyümölcslevet is, azonban a legjobb, ha valamilyen friss, szezonális gyümölcsöt választunk. Ez utóbbi esetben a gyümölcsöt egy kis cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az összezúzott jeget. A recept szuper működik bogyós gyümölcsökkel például eperrel, de dinnyés változat is isteni finom!
Italhoz passzoló tumbler: hordozható utazó pohár
Jeges tea
Azoknak, akik nem szeretik a kávét, vagy csak vágynak valami igazán frissítő és finom italra, a jeges tea tökéletes választás. Ahogy a kávé esetében, a cold brew eljárás itt is alkalmazható, vagyis, hogy a tealevelet eleve hideg vízbe áztatjuk be. Ízléstől függően készíthetünk fekete, zöld vagy gyümölcsös italt is. Egy kancsóval számolva nagyjából 4-5 filter vagy 2-3 kanál teafűre lesz szükség. Néhány órtát állni hagyjuk majd ízlés szerint ízesítjük. Mindenképpen érdemes kipróbálni, nem kell aggódni, a végeredmény zamatos és frissítő lesz.